Зарадваха елена Рудолф с две бели кошути в зоопарка край Бургас

koshuti

Две бели кошути пристигнаха в зоологическата градина край Бургас в навечерието на Коледа, съобщи БНТ. Станалият популярен като най-бързо развиващ се зоопарк в страната вече има 600 обитатели, а двете кошути са една от най-големите сбъднати мечти на стопаните.

Белите кошути са пристигнали в зоопарк “Бургас” на 14 декември – деня, в който празнуват дамите с име Снежа. Така еленът на Дядо Коледа – Рудолф, се сдобива с още две съпруги. Бялата се казва Снежанка и е на три години, а малко по-тъмната е на две години и се нарича Капучино.

“Еленът Рудолф много добродушно ги прие. В момента той се подготвя след броени дни да тръгне на пътешествие с Дядо Коледа и ще остави временно съпругите, след което ще се върне пак при тях” – коментира собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов.

В семейството на Рудолф вече има две бебета от първите му две съпруги. Кико Дъбов се надява до лятото и белите кошути да дадат поколение и пояснява, че това не са албиносни форми, а цвят, до който специалистите са достигнали след дългогодишна селекция. Тя не съществува в дивата природа или ако съществува някъде, то има много редки екземпляри.

Зоопаркът, който вече е пословичен с белите си обитатели, дни преди Коледа дари стопаните си с прекрасна черна серия – 8 китайски мини прасенца.