Бургаски командоси стреляха за децата на загинали полицаи

Commandos 5-1

Благотворително мероприятие на Съюза на българските командоси – мобилна група БУРЯ 2/08 –  Бургас събра 970 лв. за децата на загинали полицаи. Събитието беше под формата на стрелба за точност съвместно с Областната дирекция на МВР-Бургас и с подкрепата на стрелбищен комплекс “Аполо”.

В специална кутия за дарения всички командоси, членове на СБК, и гости можеха да дарят средства за децата на загиналите полицаи. В края на събитието беше подписан официален протокол и събраната сума се предостави на комисар Неделчо Рачев – началник на Охранителна полиция и КАТ към ОДМВР-Бургас.

Специално за събитието пристигнаха командоси от мобилна група “Тюлен 1/03” Варна. В благотворителната стрелба на първо място се класира Борислав Бойчев, на второ – Христо Новаков, а трети остана Илиан Симеонов.

“Тази инициатива е само част от съвместната ни работа с ОДМВР-Бургас. Благодаря на всички гости, който дариха от своите средства и подпомогнаха коледният празник на децата да е по-хубав. Трябва да има повече такива инициативи и не само за деца – има и много семейства в нужда, на които можем да помагаме. Това мероприятие се провежда ежегодно, но за първа година съвместно с ОДМВР-Бургас”, каза командир Йорданка Лазаринова от мобилна група Буря 2 /08 Бургас към СБК.