Търговци в „Славейков“ недоволстват от лоша настилка, искат нов паркинг

Prestizh

Собственици на търговски обекти в комплекс „Славейков“ недоволстват от лошата пътна настилка на ул. “Георги Минков”. Това се разбира от писмо, изпратено до Общинския съвет в Бургас.

Търговците посочват, че районът, включващ спортна зала „Младост“, търговски център „Престиж“ и очна болница „Бургас“ е един от най-посещаваните от гражданите и гостите на града. Поради активната дейност на посочените обекти, построяването на нови жилищни сгради и съществуващите големи жилищни блокове се налага обновяване е подобряване на инфраструктурата на района. Досега съществуващата е недостатъчна и в лошо състояние, особено пътната отсечка от ул. „Георги Минков“ до хотел „Мираж“ и ТЦ „Престиж“. Хроничен е недостигът на мета за паркиране, с което се затрудняват клиентите, пациентите, живеещите и работещите в района. Особено пикови са дните, в които има събития в спортната зала.

Посочените проблеми са разгледани от собствениците на търговски обекти там и те предлагат, първо, да се възстанови и подобри пътната настилка на ул. „Георги Минков“ и, второ, да се направи нов паркинг между блок 62 и ТЦ „Престиж“.

Под писмото стоят имената на 12 търговци. Дали ще бъдат удовлетворени исканията им, ще решават комисиите „Транспорт и морско дело“ и „Устройство на територията“ в Общинския съвет.