25 компании вече развиват бизнес в индустриалната зона на Бургас

business

Във все още развиващата се индустриална зона на Бургас има 25 компании, опериращи в различни сфери – от високотехнологични производства, през хранително-вкусовата промишленост, до обработка на метали и производство на метални изделия.

Това стана ясно по време на провелия се вчера БизнесПро форум “Директни програми за финансиране на ЕС”. Участниците в него се обединиха около това, че морският град предлага всички необходими условия за развитие на малък и среден бизнес.

Като представител на местната власт, зам.-кметът Красимир Стойчев гарантира пълна подкрепа за бизнес начинанията, стартиращи на територията на региона.

Логистичният парк на Бургас бе посочен като отлична възможност за стартова инвестиция на младите предприемачи пред аудиторията на форума. Зоната е едно от посочените места, където стартъп предприятия могат да развиват бизнеса си на високи европейски стандарти.

Стратегическото разположение, иновативният подход в проектирането и изграждането на Индустриален и логистичен парк – Бургас, както и партньорството с Община Бургас и Национална компания “Индустриални зони” бяха посочени като основни предимства на парка.

По време на бизнес форума бяха обяснени механизмите за печелене и управление на проекти по някои от най-популярните европейски финансиращи процедури, като ERASMUS+, Програма Хоризонт 2020 – Инструмент за малки и средни предприятия и др.