Прокуратурата подхваща скандала за тялото на Костадин Джардов

Kostadin

Прокуратурата в Бургас ще се самосезира за случая със скандалното прехвърляне между две траурни агенции на тялото на 16-годишния Костадин Джардов, който беше пометен смъртоносно край Атия. Това съобщиха от държавното обвинение за „7 дни Бургас“.

Проверката ще бъде възложена на полицията, която ще има за задача да разследва как трупът на момчето е попаднал в агенция „Архангел Михаил“. Близки на семейството на Костадин твърдят, че не са давали разрешение тленните му останки да бъдат предадени от моргата на тази агенция. От друга страна, от моргата нямат право да предадат труп без съответните документи, подписани от роднините на мъртвеца.

От прокуратурата посочват, че ще се самосезират по журналистически материали, тъй като жалби от страна на семейството на Костадин при тях не са постъпвали. Все пак от държавното обвинение се чувстват длъжни да проверят детайлите по случая и да установят дали има данни за престъпление.

Припомняме, че след разразил се скандал вчера и намесата на Икономическа полиция тялото на Костадин Джардов бе предадено близките му, които пък са поверили погребението на друга траурна агенция.