Журито признава: Бургазлийката Йовита Георгиева е реалната „Мис България“

Yovita Georgieva1

Реалната победителка в конкурса „Мис България 2017“ г. е Йовита Георгиева от Бургас. Това са признали участничките в журито Наталия Гуркова и Марина Войкова, пише в. „Телеграф“.

И други от журито са отрекли да са гласували за обявената за първа красавица в родината Тамара Георгиева. Пръв певецът Иво Танев написа, че не знае как тя е избрана, защото той е гласувал за друга – Габриела от Хасково. Антония Петрова без притеснение заяви, че макар и да е била жури, също не е съгласна с избора на победителка. Миналогодишната „Мис България“ Габриела Кирова също е заявила, че нейната фаворитка е била друга.

Всички тези коментари на миските и Танев още повече възмутиха онлайн потребителите, които многократно зададоха въпроса по какъв начин е избрана новата миска и дали короната й не е плод на действия под масата. Питат още защо, след като голяма част от журито изобщо не е гласувало за Тамара, тя как е станала номер едно.

Собственикът на конкурсите „Мис Свят България“ и „Мис Вселена България“ Страхил Гановски пък открито заяви, че изборът на Тамара за „Мис България“ вреди на бранша и носи лошо име на страната ни, която вече се свързва само с нея и Анита Мейзер.