Задържаха под стража рецидивист, заканил се 7 пъти да убие жена в Бургас

beleznici1

Бургаският районен съд задържа под стража 37-годишния Дурхан А. Той е обвинен за това, че в периода от 25-и до 30-и август тази година в Бургас той се заканил 7 пъти с убийство на жена, с която живеели заедно, но се разделили.

Дурхан е обвинен и за това, че на 7-и и на 13-и ноември той нарушил Заповед от 21 септември на Районния съд в Бургас, съгласно която е задължен да се въздържа от домашно насилие по отношение на жената и му е забранено да я приближава, да доближава жилището й, местоработата и местата й за социални контакти и отдих за срок от 18 месеца.

На 7 ноември мъжът преследвал пострадалата по ул. „Александровска“, приближил и я ударил по лицето. На 13-и пък побойникът приближил жилището на жената.

Според прокурора налице е обосновано предположение за това, че Дурхан А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, тъй като видно от свидетелството му за съдимост той е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Същият е изтърпял наказание „лишаване от свобода“, като е бил освободен от затвора за последен път на 9 август 2014 г.

Съдът прие мотивите на прокурора и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Дурхан А. Определението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *